Don ja Masi jänkhälä

Don ja Masi jänkhälä

Rovaniemen näyttelyviikonloppu takana. Majoitus oli kertakaikkisen loistava. Samalla saimme vierailla palveluskuntamme lähisukulaisilla. Keittiöpalvelu toimi Donin mielestä täydellisesti. Ei tarvinnut kuin istahtaa jääkaapin oven lähelle ja lauantaimakkaraa alkoi tulla kuonon eteen. Ei muuta pojat ku herkuttelemaan. Joulupukki nähtiin ja saatiin oikeat kiltteystarrat. Noi ihmiset kävivät ensin tervehtimässä joulupukin ilman meitä, mutta tontut ja joulupukki olivatkin tosissaan vaatineet, että meidänkin pitää päästä tervehtimään joulupukkia. Pukki on kaikkien kaveri, myös meidän koirien.

Joulupukin luona.

Masi ja Don saivat kiltteystarrat Joulupukilta.

 

Itse näyttelyt menivät aivan SUPER hyvin. Masi oli niin komea, että pääsi BIS kehään esiintymään. BIS kehässä oli 8 parasta koiraa kaikista niistä yli 1600 koirasta. Masi oli varmasti BIS-kehän nuorin noista kahdeksasta.

Masi näyttelykuntoon.

Masia laitetaan näyttelykuntoon.

 

Ilolla ei ollut rajaa, kun Masin esittäjä eli handleri, Emmi, voitti vielä sunnuntaina juniorihandler SM -osakilpailun. Jihuu.

 

Donihan ei näyttelyihin osallistu. Don pääsi sen sijaan viettämään laatuaikaa Ounasvaaralle, lepäilemään autossa viilentävien alustojen päällä ja olemaan kiinalaisten turistien ihailunkohteena Napapiirillä.

 

Palveluskuntamme oli varautunut kaameaan mäkäräisten ja sääskien määrään. Mukana oli pihkasalvat, relaxant animal hoitoseerumi ja tassurasva. Kokemuksesta tiedämme näiden tuotteiden helpottavan ”öttömönkiäisten” aiheuttamaa kutinaa ja ihoärsytystä. Se olisi kyllä ollut katastrofi, jos Masi olisi raapinut itseään. Mutta sää oli meille täydellinen: Tuuli juuri sopivasti, niin sääsket ja mäkäräiset pysyivät pois. Masi ei kyllä valitettavasti päässyt kokemaan mäkäräisten läheisyyttä. Masi ei siis vieläkään saanut ”lapin kastetta” tässä suhteessa. Se tunne, kun silmät ja sieraimet ovat täynnä ”purevia pieniä kärpäsiä”, on jotain ihan hirveää – ainakin Donin mielestä. Donilla on kokemusta. Silloin ei haluta olla ulkona yhtään.

Masi Rovaniemi KV RYP1

Masi Rovaniemi KV RYP 1.

 

Paluumatka Hämeeseen alkoi n. klo 18.00 sunnuntai-iltana ja perillä olimme maanantai aamulla klo 4.15. Tärkeät pysähdykset tietty tehtiin ja me pojat pääsimme jaloitelemaan sopivan usein. Pääsimme lukemaan ja nuuskimaan ihanan tuoksuiset narttujen viestit. Selkeästi parin uroksen viestit sinne oli jäänyt, mutta niin korkealle me pojat nostettiin jalkaa ja lorautimme todella vahvat testosteroni pitoset viestit niiden päälle, että seuraavat nartut muistavat vain meidät. Tämä on tosi kätevä tämä koirien WI-FI.

 

Maanantaina koko meidän porukka veti ”koomapäiväunet” ja illalla oli tarjolla pitkä leppoisa lenkki omassa tutussa metsässä. Se on kuulkaa nautinto saada viilettää häntä ”tötteröllä” pitkin poikin kuusikossa, haistella erilaisia luonnon tuoksuja ja lopuksi kotirannassa päästä kahlaamaan rantaveteen. Tämä on ihan superia varsinkin aina rankan matkustamisen jälkeen. Masin turkki ei muuten enää ole samanlainen kuin se näyttelyissä oli. Siinä on hiekkakuorrutus ja pari oksanpätkää koristeena.

takaisin kotiin

Ihanaa olla taas kotona!

Ei kommentteja

Kirjoista kommentti